Tocana de ciuperci creasta cocosului

Reteta de tocana de ciuperci creasta cocosului - Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert. Se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere.

Tocana de ciuperci creasta cocosului
Tocana de ciuperci creasta cocosului

Tocana de ciuperci creasta cocosului

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci creasta cocosului
  • 3-4 cepe
  • 1 gogosar verde
  • mix de rosii negre si rosii, peste jumatate de kg
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru

Mod de preparare: Tocana de ciuperci creasta cocosului

Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert. Se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere.
Se toaca ceapa si se pune la prajit cu putin ulei, se prajeste ceapa pana devine translucida, asa gustul va fi unul excelent. Se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se aduga rosiile taiate cubulete, se lasa la foc potrivit pana cand rosiile sunt patrunse bine, apoi se adauga sare, chilli, boia de ardei dulce, cimbru, ciupercile in buchetele mici si se mai fierb vreo 20 minute, cam asa cat sa mai scada surplusul de lichid de la rosiile zemoase, apoi se opreste focul si se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!