Pui Shanghai cu sos iute

Pui Shanghai cu sos iute - Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste condimente si lasăm preparatul la macerat in frigider timp de 2-3 ore.

Pui Shanghai cu sos iute
Pui Shanghai cu sos iute

Pui Shanghai cu sos iute

INGREDIENTE

  1. 1 kg piept de pui
  2. 4 oua
  3. faina
  4. sare
  5. piper
  6. cimbru
  7. vin alb
  8. pesmet
  9. susan

Mod de preparare: Pui Shanghai cu sos iute

Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste condimente si lasăm preparatul la macerat in frigider timp de 2-3 ore.
Apoi in trei vase separate punem faina, ouăle bătute ca pentru omleta si pesmet cu susan. Tăvălim fasiile de pui pe rand în faina, ou și pesmet , și le așezam pe o tava. 
Într-o tigaie adâncă (wok) încingem uleiul foarte bine (aproximativ 1 litru), scufundam 6-8 fășii pe care le lasam la prăjit timp de 3-4 minute, apoi le scoatem pe o tava tapetata cu prosop de hârtie. 
Este foarte important sa le scufundați atunci când uleiul este foarte încins, altfel se vor îmbiba cu ulei și nu vor fi crocante. Se servesc cu sos sau ca atare.
Eu am preparat un sos rosu picant – pentru acesta aveți nevoie de: bulion de casa, pasta de ardei iute, fulgi de ardei iute, apa, sare și piper. 
Amestecam bulionul cu toate condimentele după gust și adaugăm putina apa pentru a obține consistenta dorita.

Pofta buna!