Clătite cu legume și mozzarella

Clătite cu legume și mozzarella - Se încinge cuptorul la 200°C. Se prepară un aluat neted pentru clătite din făină, lapte și ouă. Se sărează și se piperează; se lasă la umflat circa 5 minute.

Clătite cu legume și mozzarella
Clătite cu legume și mozzarella

Clătite cu legume și mozzarella

Ingrediente:

 1. 100 g făină
 2. 375 g lapte
 3. 3 ouă
 4. 1 zucchini
 5. 4 roșii
 6. 3 cepe verzi
 7. 1 cățel de usturoi
 8. 250 g brânză mozzarella
 9. 1 linguriță oregano uscat
 10. 75 g măsline negre (fără sâmburi)
 11. sare
 12. piper proaspăt măcinat
 13. ulei pentru uns tava
 14. frunze de oregano

Mod de preparare: Clătite cu legume și mozzarella

Se încinge cuptorul la 200°C. Se prepară un aluat neted pentru clătite din făină, lapte și ouă. Se sărează și se piperează; se lasă la umflat circa 5 minute.
Între timp, se curăță zucchini, se spală și se taie pe lungime în felii subțiri. Se spală roșiile și se taie felii.
Se unge cu ulei o tavă adâncă de copt. Se toarnă aluatul în tavă și se nivelează, apoi se lasă în cuptorul încins timp de 5 minute ca să se întărească.
Între timp, se spală cepele verzi, se curăță și se taie inele subțiri. Se descojește usturoiul și se toacă mărunt. Brânza mozzarella se scurge și se taie în felii.
Se scoate tava din cuptor; se aranjează feliile de zucchini, cele de roșii și inelele de ceapă verde pe aluatul copt pe jumătate. Se presară legumele cu sare, piper și oregano, apoi, cu măslinele și brânza mozzarella.
Se coace clătita la cuptor timp de 15 minute, până când legumele sunt moi, iar brânza s-a topit. Se presară cu verdețuri și se servește imediat.